Forord
Af James W. Gerard
Oversættelse af: Foreword
Kilde: Preservation of American Hellenic History (PAHH)
Udgivet på myIslam.dk : 19. juni 2013

Fra George Hortons online-bog: The Blight of Asia
Dansk: Asiens svøbe

Her er omsider sandheden om ødelæggelsen af Smyrna og massakren på en stor del af dens indbyggere fortalt af én, der var til stede. Forfatteren til følgende sider er en mand, der lykkeligvis ikke holder sig tilbage fra at fortælle, hvad han ved - af politiske årsager eller på grund af frygt eller egeninteresse. Han giver på en klar og overbevisende måde hele historien om den brutale udryddelse af kristen civilisation på langs og på tværs af hele det gamle byzantinske imperium.

At det skulle være muligt, tyve århundreder efter Kristi fødsel, for en lille og tilbagestående nation som tyrkerne, at begå sådanne forbrydelser mod civilisation og fremskridt i verden, er en sag, der burde få alle samvittighedsfulde mennesker til at standse op og tænke sig om. Alligevel viser forfatteren endegyldigt, at disse forbrydelser blev begået uden modstand fra nogen kristen nations side, og at den sidste frygtelige scene i Smyrna blev udspillet nogle få meter fra magtfulde allierede og amerikanske krigsskibe.

Vi vendte det døve øre til de døende kristne, da de råbte til os om hjælp i fuld bevidsthed om, at Amerika var deres eneste håb, og nu ser det ud til, at der er en voksende tendens i dette land til at hvidvaske tyrkerne og tolerere deres forbrydelser for at opnå materielle fordele fra dem.

Forfatteren har den holdning, at dette ikke kan lykkes, fordi tyrkerne har krænket menneskeheden så groft, at det ikke let kan overses og at sandheden med sikkerhed vil komme ud. Han hævder, at høje idealer er mere end olie eller jernbaner, og at tyrkerne ikke bør accepteres i fællesskabet af anstændige nationer før de viser oprigtig anger for deres forbrydelser.

Fraternisering med dem på noget andet vilkår, skaber en mistanke om usselhed eller endda medskyld. Af denne bogs åbenhjertige natur vil det være klart for læseren, af nedskrivningen af den har krævet betydeligt mod, og at den ikke er inspireret af noget andet motiv end et ønske om at gøre sandheden kendt om sager, som det er væsentligt for verden at kende til.

(Underskrevet) James W. Gerard


Udlugning af mændene. Alle mænd i den våbenføre alder blev revet væk fra deres koner og børn,
og ført bort i grupper for at blive deporteret til det indre af landet.
George Horton

George Horton (1859-1942) var medlem af det amerikanske diplomatiske korps og var indehaver af flere konsul-embeder, i Grækenland og Det Osmanniske Rige, i slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede. Horton ankom oprindeligt til Grækenland i 1893 og vendte hjem fra Grækenland 30 år senere i 1924. I to forskellige perioder var han amerikansk konsul og amerikansk generalkonsul i Smyrna, kendt som Izmir i dag, første gang mellem 1911-1917 (indtil afbrydelsen af de diplomatiske forbindelser mellem USA og Det Osmanniske Rige under 1. Verdenskrig), og anden gang mellem 1919-1922 under den græske administration af byen under den græsk-tyrkiske krig. Den græske administration af Smyrna blev udnævnt af de allierede magter efter Tyrkiets nederlag i 1. Verdenskrig og indtagelsen af Smyrna. (Kilde: Wikipedia)
Skriv det, du ser, ned i en bog, og send den til de syv menigheder, til Efesos og til Smyrna og til Pergamon og til Thyatira og til Sardes og til Filadelfia og til Laodikea.

Johannes' Åbenbaring 1:11
Indholdsfortegnelse

 1. Tyrkiske massakrer, 1822-1909
 2. Gladstone og de bulgarske grusomheder
 3. Første skridt i ungtyrkernes program (1908-1911)
 4. Den sidste store selamlik (1911)
 5. Forfølgelse af kristne i Smyrna-distriktet (1911-1914)
 6. Massakren i Fokaia (1914)
 7. Nyt lys på de armenske massakrer (1914-1915)
 8. Walter M. Geddes' beretning
 9. Information fra andre kilder
 10. Den græske landgang i Smyrna (maj 1919)
 11. Den hellenske administration i Smyrna (15. maj 1919 - 9. september 1922)
 12. Den græske retræte (1922)
 13. Smyrna som den var
 14. Ødelæggelsen af Smyrna (september 1922)
 15. De første foruroligende rygter
 16. Tyrkerne ankommer
 17. Hvor og hvornår brandene blev antændt
 18. Ankomsten til Athen
 19. Yderligere detaljer erfaret efter tragedien
 20. Den historiske betydning af Smyrnas ødelæggelse
 21. Antallet af dræbte
 22. Vor flådes redning af liv
 23. Den vestlige verdens ansvar
 24. Italiens planer for Smyrna
 25. Frankrig og kemalisterne
 26. Massakren på den franske garnison i Urfa
 27. Det britiske bidrag
 28. Den tyrkiske fortolkning af Amerikas holdning
 29. Skabelsen af Mustafa Kemal
 30. Vore missionsinstitutioner i Tyrkiet
 31. Amerikanske institutioner under tyrkisk styre
 32. Pastor Ralph Harlow om Lusanne-traktaten
 33. Muhamedanisme og kristendom
 34. Koranen og Bibelen
 35. Muhammeds eksempel
 36. Fifty-fifty-teorien
 37. Lilleasien, en kirkegård for græske byer
 38. Genlyd fra Smyrna
 39. KonklusionOversættelse: Bombadillo